Sushi – Bucătăria japoneză la tine acasă

Preparat din pește proaspăt

Una dintre cele mai sănătoase și deosebite bucătarii din lume este bucătăria japoneză. Un lucru bine știut de iubitorii bucătarii japoneze este că sushi cu ingredientele sale de bază pestele și orezul, este o sursă foarte bună de proteine, carbohidrați, vitamine și minerale. Conținutul scăzut în grăsimi și aportul mare de nutrienți oferit de acest preparat este o dovadă vie a longevității locuitorilor din Japonia.
Exista diverse tipuri de sushi: rulouri înfășurate în foi de alge marine presate, bucăți mici de orez frământate la mână și servite cu pește crud sau icre(nigiri și gungane).
Peștele folosit pentru prepararea sushi-ului trebuie să fie proaspăt și de o foarte bună calitate. Aspectul și mirosul sunt principalele criterii folosite la alegerea peștelui pentru sushi.
Sushi se consumă folosind bețe, bucățile de sushi se înmoaie in sosul de soia și se servesc cu wasabi și ghimbir murat.

Comandă online

Pizza Napoletană – Gusturile unice ale bucătăriei italiene

Ingrediente de cea mai bună calitate

Pizza Napoletană se caracterizează printr-o margine înaltă de culoare aurie tipică produselor coapte în cuptor. Moale la atingere și la degustare, de asemenea se caracterizează prin centrul acoperit de umplutură a cărui culoare predominantă este culoarea roșie a tomatelor. O altă culoare predominantă și specifică a pizzei Napoletane este culoarea albă, care provine de la mozzarella și de la brânzeturile fine care o acoperă, de asemenea se accentuează culoarea verde a busuiocului și a oreganului.
Toate aceste culori sunt scoase în relief de culoarea aurie a uleiului de măsline extra virgin de cea mai bună calitate. Pizza Napoletană are o consistență moale, elastică și ușor de îndoit. Produsul este ușor de tăiat, are o aromă caracteristică, savuroasă, specifică pâinii bine crescute și coapte, amestecată cu aromele desăvârșite ale ingredientelor de cea mai bună calitate.
La sfârșitul procesului de coacere pizza emană un miros caracteristic cu un parfum delicios, tomatele roșii, odată pierdut excesul de apă rămân de o consistență densă, mozzarela sau fiori di latte se va găsi topita pe suprafata pizzei, atât busuiocul, cât și usturoiul sau oregano degajă o aromă excepțională intensă.

Comandă online